Na een uitgebreide anamnese zal er een podologisch biomechanisch onderzoek plaatsvinden. Dit onderzoek bestaat uit verschillende statische en dynamische metingen alsook een klinisch onderzoek van de voet, knie en heup om de onderliggende oorzaak van de klacht te zoeken.

Vervolgens zal er een gang- en eventuele loopanalyse uitgevoerd worden waarbij deze beelden worden geanalyseerd met specifieke software om de bewegingsuitslag van verschillende gewrichten te beschrijven. Ook het inspecteren van schoenen en eventuele voorgaande zooltherapie hoort bij het podologisch onderzoek.

Blijkt de oorzaak van de klacht op te lossen met podologische functionele zooltherapie zal er een digitale 3D scan worden afgenomen waarna de op maat gemaakte inlegzolen gefreesd worden volgens een Cad-Cam principe. Indien zooltherapie onvoldoende toereikend zal zijn, wordt er samengewerkt worden met andere (para)medische disciplines zoals kinesitherapie, fysische geneeskunde, orthopedie,… om tot een zo optimaal mogelijk resultaat te komen.

Bij de behandeling van huid- en nagelaandoeningen zal er steeds getracht worden een duurzame oplossing te vinden en de onderliggende oorzaak van de klacht mee te behandelen.